İlçemiz coğrafi haritalarda Göller Yöresinde yer alıyor görünmekle birlikte, İlçe sınırları içerisinde sadece Çeltikçi Beli mevkiinde Karaevli gölü bulunmaktadır. Ancak son yılların kurak geçmesi nedeniyle mevcut bu göl kurumuş olup, Kışın yağışlar olduğunda bir bataklık görünümündedir.
İlçede akarsu olmamakla beraber kışın bol yağış olduğu zaman Onaç çayı ve Çeltikçi çayının suları çoğalır, yaz aylarında kurur.
Burdur İlinin en yüksek dağı olan Kestel dağı İlçemize bağlı Bağsaray köyüne paralel olarak uzanmaktadır. İlçemizde yer alan mevcut tepeler ise ağaçsız dar ve maki bitki örtüsüyle kaplıdır.
İlçemiz toprak yönünden oldukça zengindir. Kuzköy ve Çeltikçi ovaları kayda değer büyüklüktedir. İlçenin deniz seviyesinden yüksekliği 850 m.dir. İlçemiz; Ülkemizin güney batısında olması dolayısıyla, hem Akdeniz, hem de karasal iklim etkisinde olduğundan tipik bir geçiş iklimine sahiptir.
İlçemizde yazlar sıcak ve kurak, Kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Yaz aylarında 40 dereceye çıkan hava sıcaklığı kış aylarında –5 dereceye kadar düşer. Ortalama sıcaklık 15 derece dolayındadır.
İlçemizin toplam tarım arazi miktarı 45.238 Da. Olup, birimlerine göre dağılımı şöyledir. Çeltikçi merkez 15.500 Da, -Bağsaray 15.450 Da, -Kuzköy 3.050 Da, -Çebiş 3.550 Da. -Güvenli 2.388 Da, -Tekke 3.300 Da, -Ovacık 2.000 Da.dır.
Çeltikçi İlçesinde, karasal etkilerle ve yükselti nedeniyle az çok değişikliğe uğramış bir Akdeniz iklimi egemendir. Yazlar sıcak, kışlar oldukça soğuktur (Çeltikçi’ de temmuz ortalaması 24 oC, ocak ortalaması 1,6 oC). Yağışlar çoğunlukla kışın düşer, ancak özellikle dağlar arasındaki çukur alanlar, 500 mm'nin altında yağış alırlar ve bozkırımsı bir görünümleri vardır. Aynı nedenlerle az yer tutan ormanlar da (yaklaşık olarak. % 14), daha çok dağlar üzerinde görülür. Başlıca orman ağaçları ilin kuzey ve batı kesimlerinde karaçam, güney ve güneydoğu kesimlerinde kızılçam, meşe ve daha az yaygın olarak da en güneyde sedirdir.